Vastuullisuus         Rekrytointi         Medialle

Alumiinin jalostus ja muotoilu käyttötarkoituksen mukaan

Asiakas saa Pursolta täsmällisesti ja asiantuntevasti alumiinista toteutetut jatkojalosteratkaisut ja profiilit. Raaka-aineasiantuntemuksen sekä tuote- ja tuotanto-osaamisen lisäksi Purso voi toimia kustannustehokkaana kumppanina myös korkeamman jalostusarvon tuotteissa.

Räätälöidyt asiakastuotteet ovat tärkeä ja kestävä osa asiakkaan lopputuotetta. Profiilien ja jatkojalosteiden jalostusarvoa voidaan nostaa asiakkaan tarpeen mukaan esimerkiksi muotoilulla ja pintakäsittelyllä. Näin Purso varmistaa yhdessä asiakkaan kanssa, että lopputulos on paras mahdollinen.

Pursotus

Nykyaikaisen tekniikan ansiosta asiakkaamme lopputuotteet ovat entistä laadukkaampia. Purso tuottaa alumiiniprofiileja pursotuslinjoilla, joista suurin on puristusvoimaltaan 35 meganewtonia. Voimme valmistaa jopa 300 mm leveitä profiileja.

Pintakäsittely

Pintakäsittely laajentaa materiaalin käyttömahdollisuuksia entisestään, sillä sen avulla alumiinin pinta saadaan tyylikkääksi ja kestämään kulutusta. Pintakäsittelylaitoksemme ovat erikoistuneet alumiinin pulverimaalaukseen ja anodisointiin, joka lisää alumiinin luontaista korroosionkestävyyttä ja kestoikää.

Pulverimaalaus – Uudet värikkäät mahdollisuudet ja kestävä pinta

Pulverimaalaus antaa erinomaisen mekaanisen sekä kemiallisen kestävyyden ja tarjoaa lukuisia värivaihtoehtoja. Normaalisti käytetään RAL-värikartan sävyjä, mutta muutkin sävyt ovat mahdollisia. Maalattavat kappaleet esikäsitellään maalin tarttuvuuden ja kiinnipysyvyyden parantamiseksi ympäristön huomioivalla kromivapaalla esikäsittelyllä. Maalipinnalle asetetut vaatimukset vaikuttavat maalilaadun valintaan. Polyesterijauhemaali soveltuu kohteisiin, joissa vaaditaan hyvää säänkestävyyttä sekä kellastumattomuutta UV-valossa ja lämmössä. Purson maalaamolla on ollut saksalainen GSB-hyväksyntä jo vuodesta 2001 lähtien.

Anodisointi – Ulkonäkö kuntoon ja parempi korroosiokestävyys

Anodisointi on alumiinille ominainen pintakäsittelymenetelmä, jossa sähkökemiallisesti muodostetaan oksidikerros alumiinin pintaan. Käsiteltävät kappaleet upotetaan anodiksi elektrolyyttiliuokseen. Sähkövirran kulkiessa liuoksen läpi siitä vapautuu happea, joka reagoi alumiinin kanssa, jolloin sen pinnalle muodostuu määrävahvuinen oksidikerros. Kerroksen vahvuutta ja ominaisuuksia voidaan säädellä mm. virrantiheyttä, käsittelyaikaa ja elektrolyyttiä muuttamalla. Lopputuloksena on erittäin kova, tiivis ja pysyvä pinta, joka korostaa alumiinin luontaista metallista ulkonäköä.

Pursolla on käytössään kaksi erilaista anodisointimenetelmää:

  • luonnonvärianodisointi (LV) sisä- ja ulkokäyttöön, yksi värisävy ja useita kerrosvahvuuksia
  • elektrolyyttinen värianodisointi (ES) sisä- ja ulkokäyttöön, seitsemän vakiosävyä

Myös muita värejä voidaan toimittaa pyynnöstä.

Anodisointivärisävyt:

anodisointivarit.jpg

Näytöllä esitettävät värimallit saattavat poiketa todellisista väreistä. Pyydettäessä toimitamme anodisoidut näytepalat.


Purso Greenline – Suomen ekoin 100 % kierrätysalumiini

Purso Greenline -sertifikaatti takaa, että asiakkaan tuote on valmistettu alusta loppuun kierrätetystä alumiinista.

Lue lisää