Vastuullisuus         Rekrytointi         Medialle

Tuotantoyksiköt sulatuksesta pintakäsittelyyn

Sulatto

Purso Oy:n sulatto sijaitsee Ikaalisissa, jossa alumiini sulatetaan, seostetaan ja valetaan pursotusaihioiksi eli profiilien raaka-aineeksi. Aihioiden valmistuksessa hyödynnämme ensisijaisesti oman pursotuslaitoksemme ja teollisuuden tuottaman, uudelleen sulatettavan raaka-aineen. Tarkasti valvotussa prosessissa alumiiniseos jalostetaan laadukkaiksi, eurooppalaiset EN-normit täyttäviksi pursotusaihioiksi. Kaikki tuotannossamme käytettävät alumiiniseokset ovat kierrätettäviä.

Pursotuslaitos

Pursotuslaitos valmistaa alumiiniprofiileja mittatilaustyönä. Nykyaikaisen pursotustekniikan ansiosta alumiiniprofiilin käyttö kasvaa jatkuvasti. Pursotustekniikan ja edullisten työkalukustannusten myötä profiilit voidaan räätälöidä käyttötarkoituksen mukaan. Talon- ja koneenrakennussovellusten lisäksi alumiinin käyttö lisääntyy voimakkaasti mm. kuljetus- ja sähkötekniikan sekä elektroniikan aloilla. Purson uusi puristin on Euroopan nykyaikaisimpia. Sen puristusvoima on 27 meganewtonia.

Kevytmetallikonepaja

Purson kevytmetallikonepaja on osa yhtiön alumiinituotteiden valmistusketjua – aihiosta asiakkaan tilaamaksi komponentiksi. Huolellinen suunnittelu yhteistyössä asiakkaan kanssa takaa laadukkaan valmistuksen ja oikea-aikaiset toimitukset Purson lujalla ammattitaidolla.

Kevytmetallikonepajan perustiedot
Taivutus: Ohjelmoitavat taivutusyksiköt
Koneistus: CNC-työstökeskukset
Hitsaus: TIG- ja MIG-hitsaus
Sahaus: Suora ja vino tarkkuuskatkaisu
Lävistys: Puristinyksiköt
Viimeistely: Pesu, harjaus, rummutus jne.
Kokoonpano: Sopimuksen mukaan
Pakkaus: Sopimuksen mukaan

Ajoneuvoyksikkö

Ajoneuvoyksikkö kehittää ja suunnittelee alumiinisia profiilijärjestelmiä kori- ja lavarakentajille. Ajoneuvojärjestelmiin kuuluvat laitaprofiilisarjat 25 mm:n ja 30 mm:n päätylistoineen, kori-, lavarakenne-, alleajo- ja sivusuojaprofiilit sekä lattiarakenteet. Valikoimastamme löytyy myös kattava määrä vakioprofiileja

Asiakkaat ja ammattikuljettajat pääsevät mukaan kehittämään heille suunniteltuja tuotteita, kuten lämpökatkoprofiileja, liimattavia koriprofiileja ja teknisiä erikoisprofiileja.

Pintakäsittelylaitos

Asiakas saa profiilit sekä levy- ja kappaletavarat halutessaan joko anodisoituna tai pulverimaalattuna. Korkean laadun takaavat säännölliset testaukset ja laboratoriokokeet sekä tiivis yhteistyö ulkopuolisten tutkimuslaitosten kanssa. Alumiini sopii sellaisenaan moneen tarkoitukseen. Alumiinin pintakäsittelyn avulla tuotteelle voidaan antaa sen kaipaama loppusilaus.

Käsiteltävien kappaleiden maksimimitat ovat anodisoinnissa 8 000 x 2 000 x 400 mm ja 
maalauksessa 8 000 x 1 800 x 400 mm.