Kierrätysalumiinista valmistettu SNEP®-valaisin on hiilineutraaliutta tavoittelevan Rani Plastin valinta

Ab Rani Plast Oy on Pohjoismaiden johtava kestävien ja laadukkaiden pakkausratkaisujen valmistaja – yritys valmistaa tuotteita muun muassa rakennusteollisuuden ja maatalouden tarpeisiin.

Vuonna 1955 perustettu Rani Plast on koko olemassaolonsa ajan uskonut, että tekemällä vähemmällä enemmän se huolehtii omalta osaltaan kestävästä kehityksestä. Kun yritys päätti vuonna 2019 lähteä uudistamaan toimitilojensa vanhentunutta valaistusta, olivat Purso Oy:n energiatehokkaat ja kierrätysalumiinista valmistetut valaisimet luonteva valinta. 

Valaistus lisää tilojen turvallisuutta

Rani Plastin tuotanto- ja varastotilojen valaistusta parannetaan pikkuhiljaa ja alue kerrallaan. Energiatehokkuuden lisäksi tavoitteena on parantaa tilojen turvallisuutta, mikä saavutetaan lisäämällä tilojen valomäärää ja siten vähentämällä varjopaikkoja sekä hämäriä kohtia työtiloissa.

– Valomäärää ei kuitenkaan kasvateta energiatehokkuuden kustannuksella, Purson aluemyyntipäällikkö Juha Soirio muistuttaa.

Rani Plastin tiloissa käytössä ovat SNEP®-valaisimista Linear SI ja Linear P, jotka tuottavat tarvittavat luxit vanhoihin valaisimiin verrattuna tehokkaasti ja pienemmällä virrankulutuksella.

Teollisuudessa valaisin joutuu koville, mutta on oikein valittuna huoltovapaa

Mitä valaisinten kestävyyteen tulee, teollisuus ei ympäristönä ole helpoin mahdollinen. Kun tilaan valitaan laadukas ja tarkoituksen mukainen valaisin, voidaan haastavissakin tiloissa päästä lähes täyteen huoltovapauteen.

– Rani Plastin tapauksessa oman haasteensa valaisimille tuovat sekä tuotantotilojen korkea lämpötila että ulkovarastojen viileys. Tiloihin mahtuu myös monta erilaista asennuskorkeutta ja valaistavaa tilaa. Valaisimissa on oltava myös riittävän korkea tiiveysluokka, Soirio kertoo.

Sen lisäksi että Linear SI- ja P-valaisimet on suunniteltu vaativiin olosuhteisiin, ne ovat laajalti muunneltavissa. Näin ollen erilaisten tilojen valaistustarpeet saadaan täytettyä vain kahden valaisintyypin avulla, mikä takaa yhtenäisen valaistuksen tilasta toiseen. Kaiken kaikkiaan SI ja P ovat nopeasti asennettavissa ja Purson kotimaisuus takaa luotettavuuden ja nopeat toimitusajat.

­– Meille on tärkeää, että tuotantotiloissamme työskentely on turvallista ja tehokasta, joten halusimme laadukkaan valaistusratkaisun. Purso auttaa meitä myös saavuttamaan hiilineutraaliustavoitteemme: Rani Plastin tavoitteena on hiilineutraali tuotanto vuoteen 2035 mennessä, joten kierrätysalumiinista valmistetuilla ja energiaa säästävillä valaisimilla on tässä työssä merkittävä rooli, summaa Rani Plast Finlandin tuotantojohtaja Teemu Ojala.