Ikoninen Scandic Hamburger Börs sai uuden ilmeen

Turkulaishotelli Hamburger Börs on avannut ovensa uudistettuna. Arkkitehti Janne Helinin suunnittelema ja YIT:n rakentama uudisrakennus yhdistää erilaisia tyylisuuntia ja istuu upeasti ympäröivään rakennuskantaan. Samalla remontoitiin rakennuksen vanhin osa, joka on museoviraston suojeluksessa. Hotelli on palvellut asiakkaita torin laidalla aina vuodesta 1894.

Metallirakenteet valmisti ja asensi Raision Metalli Oy, joka on Purson pitkäaikainen kumppani. Hotelliin tuli yhteistyön tuloksena muun muassa Purson lasikattoa ja -seiniä, julkisivua, sisä- ja ulko-ovia sekä pilottihankkeena myös uusia P94-palo-ovia. Mittava projekti kesti yli vuoden.

– Olemme toimineet Purson kanssa yhteistyössä jo vuosikymmeniä, yhtä lailla julkishallinnon kohteissa, liikerakennuksissa, asuinkerrostaloissa kuin varastohalleissa. Purson tuotevalikoima on monipuolinen ja tuotteilla on erinomaiset U-arvot. Kotimaisena rakennusjärjestelmätoimittajana heidät tunnetaan myös arkkitehtipiireissä, toteaa toimitusjohtaja Janika Tavola Raision Metallista.

Purson laadukkaat, paloeristävät sisäovet kestävät käyttöä ja katseita.

Laadukkaat rakennusjärjestelmät ovat ekologinen valinta

272 huoneen hotelli on nyt entistä energiatehokkaampi ja tekniikaltaan nykyaikaisempi. Katutasossa on liiketiloja, joissa on suuret ikkunat ja nykyaikainen kerroskorkeus. Vastaanotto ja ravintolat sijaitsevat uudisrakennuksessa, jonka 9-kerroksinen siipi kohoaa sisäpihalle. Purso toimitti esimerkiksi yli 500 sisäovea, joita asennettiin hotelliin vähitellen kerroksittain.

– Purson rakennusprofiilit toimittiin meille pitkinä profiileina ja työstimme niistä valmiit tuotteet arkkitehdin toiveiden mukaan. Valmistimme, lasitimme ja asensimme tuotteet. Purson ammattilaiset auttoivat esimerkiksi pääsisäänkäynnin isojen lasiseinien profiilien ja runkosyvyyksien valinnassa ja teknisissä asioissa, Tavola kiittää.

Raision Metalli on tottunut hallinnoimaan mittavia projekteja toteuttamalla rakennustuotteita ja -järjestelmiä monipuolisesti sekä alumiinista (n. 70 %) että teräksestä (n. 30 %). Yhteistyö Purson kanssa on saumatonta.

– Toriparkin kaivaminen hankaloitti logistiikkaa. Tavaran toimitus torin puoleisia asennustöitä varten vaikeutui montun ja kapeiden kulkuväylien takia. Purson toimitusvarmuuteen voi kuitenkin luottaa ja suosittelen heidän pitkälle mietittyjä, kotimaisia rakennusjärjestelmiään kaikille.

Markkinoiden energiatehokkaimmat P94 ulko-palo-ovet

Paloturvallisuus on keskeinen asia rakennuksen suunnittelussa. Purso toimitti Hamburger Börsiin tehokkaasti eristetyt P94 EI30 ulkopalo-ovet pilottihankkeena. Vasta lanseeratut lasiseinä-palo-ovi yhdistelmät piti vielä hyväksyttää virallisesti Turussa.

Purson P94-ulkopalo-ovessa palonkestävyys ja energiatehokkuus yhdistyvät ennennäkemättömällä tavalla.

– Purso toimitti palokoeraportit palokonsultille. Aikataulut elivät jonkun verran, mutta pitivät osaltamme hyvin. Purson palo-ovien energiatehokkuus ja käytettävyys ovat huippuluokkaa. Upea hotelli on valmis, ja meidän yhteistyömme tulosta voi ihailla esimerkiksi Börs Katto -baarista, josta on Purson lasiseinien läpi hienot näköalat torille, Tavola sanoo.