Vuosikymmeniä kestänyt yhteistyö Purson ja VAK Oy:n välillä pohjaa tiiviiseen suunnitteluyhteistyöhön ja joustavuuteen

VAK Oy on yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä kuljetuskaluston valmistajista. Yhteistyö Purson ja silloisen Virtasen Autokorin kanssa alkoi jo 80-luvulla, ja nykyisin Purso on yksi VAK:n isoimmista yhteistyökumppaneista. Purson alumiiniprofiileilla on perustavanlaatuinen rooli VAK:n valmistamissa kuljetuskoreissa – niin korien sisä- kuin ulkopinnoilla.

Räätälöity kuljetuskalusto syntyy räätälöidyistä profiileista

VAK on tunnettu kuljetusjärjestelmistä, jotka räätälöidään vastaamaan asiakkaiden yksilöllisiä tarpeita. VAK:n asiakaslähtöisyys perustuu vahvaan suunnitteluosaamiseen ja edellyttää joustavuutta myös kumppaneilta. Profiilien suhteen tämä tarkoittaa sitä, että standardiprofiilit tulevat kysymykseen vain harvoin. Purson ja VAK:n kumppanuudessa keskeistä on tiivis suunnitteluyhteistyö.

– Meillä on vahva oma suunnittelu, joten tarvitsemme spesifeihin vaatimuksiin vastaavia tuotteita. Käyttämämme profiilit on tehty juuri meidän mittojamme ja tarpeidemme mukaisesti. Juuri Purson profiilien räätälöitävyys on yksi syy, miksi yhteistyö aikoinaan alkoi, kertoo VAK:n ostaja Terhi Rapo.

Yhä pidempiä ja kevyempiä kuljetuskalustoja

VAK:n asiakkaat odottavat raskaaseen ammattilaiskäyttöön sopivia ratkaisuja, jotka vastaavat nykypäivän vaatimuksiin: kalustot ovat yhä pidempiä ja samalla niiltä vaaditaan myös keveyttä, mihin alumiini vastaa hyvin.

– Vaativassa kuljetuskalustossa laatu ja kestävyys ovat tärkeitä. Meidän on pystyttävä vastaamaan asiakkaidemme laatuvaatimuksiin ja se koskee myös toimittajiamme. Purson laatuun on voinut luottaa, Rapo toteaa.

Profiilien pituus aiheuttaa omat haasteensa muun muassa kuljetukselle, sillä jopa 14 metriset profiilit taipuvat helposti. Haastavista lähtökohdista huolimatta ne on saatava perille ajoissa, jottei tuotanto viivästy.

– Tuotteisiimme tarvitaan valtava määrä erilaisia komponentteja ja materiaaleja, mutta varastotilamme on rajallinen. Tämä korostaa toimitusten täsmällisyyden merkitystä. Jos meiltä on loppunut hetkellisesti tai yllättäen jokin osa, Purso on vastannut tarpeisiimme nopeallakin aikataululla. Poikkeustilanteissa on päästy jopa kolmeen–neljään päivään, Rapo kiittää Purson toimitusvarmuutta.

Proaktiivinen ote varmistaa sujuvan yhteistyön

Toimitusvarmuuden ja joustavuuden lisäksi Rapo arvostaa Purson oma-aloitteista otetta ja avointa viestintää.

– Yhteistyö toimii kaiken kaikkiaan hyvin. Yhteydenpito on säännöllistä. Jos esimerkiksi Purson päässä toimitukset ovat ruuhkautumassa, he kertovat siitä avoimesti ja proaktiivisesti. Se on iso ja arvostettava asia.