Merenojan yhtenäiskoulu

POHJANKYLÄNTIE 6, KALAJOKI

Merenojan yhtenäiskoulu on Suomen suurin joutsenmerkitty rakennus ja ensimmäinen peruskoulu, jolla on Joutsenmerkki. Sen rakentamisessa käytettiin Greenline-alumiinista valmistettuja Purson rakennusjärjestelmätuotteita.

Joutsenmerkityn rakennuksen on täytettävä tiukat ympäristövaatimukset. Merenojan koulun rakentamisessa kiinnitettiinkin huomiota koko rakennuksen elinkaareen: tähtäimenä olivat muun muassa energiatehokkuus ja laadukas sisäilma.

Merenojan yhtenäiskoulun energialuokka on A. Energiatehokkuutta tukee pohjoisiin olosuhteisiin suunniteltu Purson P50L-julkisivu, joka tarjoaa koulurakennukseen runsaasti luonnonvaloa. Laadukkaat, sertifioidut rakennusmateriaalit ovat yksi Joutsenmerkin kriteereistä, ja julkisivutuotteen lisäksi Pursolta on rakennuksessa ulko- ja väliovia.

Joutsenmerkityssä rakennuksessa myös kierrätysaste on olennainen seikka. Siksi ovi- ja julkisivutuotteiden alumiiniprofiileissa käytettiin Greenline-kierrätysalumiinia, jota valmistetaan omalla sulatollamme Ikaalisissa.

Rakennustyyppi: Koulu
Projektityyppi: Uudisrakennus
Arkkitehti: Lukkaroinen Arkkitehdit Oy
Rakennusvuosi: 2020
Rakennusurakoitsija: YIT
Metallirakentaja: Steel-Prisma-Metallit Oy
Rakennuttaja: Kalajoen kaupunki
Rakennuksen bruttoala: 13 200 m2