Lite A/S litar på Pursos belysningslösningar

Skuggfria banor ger utmärkta faciliteter på Rødovre Tennis Club

Rødovre Tennis Club i Köpenhamn förnyade belysningen till sina tre inomhusbanor hösten 2021. Gamla lysrör hade nått slutet av sin livslängd och ersattes av Pursos SNEP® Linear SR-armaturer som klarat DIN 18032-3 standardtester för bollsäkerhet. Styrbar lösning med DALI användes för att uppfylla kraven inom sportbelysning. Installationsprocessen var väldigt effektiv tack vare speciella fästen formgjorda för projektet, förmonterade kablar samt snabbkopplingar.

Rødovre Tennis Club är nöjda med sin nya belysningslösning som inte bara skapar en trivsam spelplan utan också minskar företagets koldioxidavtryck. Energiförbrukningen i den förnyade hallen minskade med nästan 60 % och investeringen fortsätter att betala sig tillbaka, vilket ger betydande besparingar i kostnaderna för belysningsunderhåll.

Nordiskt samarbete

Danska LITE A/S valde Purso som sin partner för projektet. Lämpliga lösningar funderades ut tillsammans.

– Vi har jobbat ihop med Purso i ett par års tid. De är ansvarsfulla inom belysningsbranschen och vi delar samma värderingar, förklarar LITE:s försäljningschef Morten Andersen.

Pursos stödjande hjälp med bl.a. val av armaturer samt ljusexperternas vilja att hantera och lösa all typ av problem har överraskat LITE positivt.

– Pursos breda belysningsportfölj samt deras designhjälp har väglätt oss till att hitta rätt produkt. Ifall vi har behövt något utöver standardutbudet har Purso varit flexibla och snabbt konstruerat till exempel ett anpassat fäste för vårt projekt, konstaterar Andersen.

Både LITE och deras intressenter har haft positiva erfarenheter av Pursos service samt armaturer, vilket har lett till goda förutsättningar att bedriva ett framgångsrikt samarbete
även i framtiden.

– Exceptionell kvalitet och leveranssäkerhet har räddat oss från en hel del bekymmer, ler Andersen.

Pursos belysningsexportchef Tero Horttana är också nöjd med att partnerskapet fått ett dundrande start.

– LITE känner till sin lokala marknad för att tillfredställa kundbehov. Trots det nyfunna samarbetet har vi förutom idrottsanläggningar även lyckats bygga ihop bl.a. lager och kontor. Vi kan svara på kundernas behov, med hänsyn till kvalitet, tekniska detaljer och värderingar.

Enkel, snabb och tillförlitlig produktväljare

LITEs ljusdesigners använder sig av Pursos SNEP®-produktväljare i sitt dagliga arbete för att fastställa lämpliga tekniska egenskaper och för att be om offerter. Produktväljaren hjälper dig att spara tid då du letar efter armaturmodeller för just ditt projekt. Den minimerar risken för fel genom att skapa en exakt produktkod baserat på den inmatade informationen. All information från ljusdistributionsfiler till datablad kan hittas på samma sida, vilket förbigår tidskrävande e-postkorrestpondens. I slutändan kan konfigurerade produkter läggas till i köpkorgen och en begäran om ytterligare detaljer eller priser kan därefter skickas ut.

– SNEP®-produktväljare har visat sig vara ett utmärkt verktyg för våra ljusdesigners. Att jämföra tillgängliga armaturalternativ går snabbt och designprocessen fortgår utan avbrott vilket i sin tur hjälper oss att leverera en kundupplevelse i världsklass. SNEP®-produktväljaren erbjuder även stöd för säljteamet. Till exempel kan information om olika kablage och konsolalternativ lämnas till kunden direkt, sammanfattar Andersen.