Alumiiniammattilaisten läheinen kumppanuus hyödyttää molempia osapuolia

16 vuoden yhteistyön aikana Purson ja norjalaisen metalli- ja muovitoimittaja Astrupin välille on muodostunut läheinen kumppanuus. Molempia osapuolia hyödyttävä kumppanuus perustuu luottamukseen, avoimeen viestintään ja yhteisiin arvoihin.

Astrup on johtava metallien ja muovien toimittaja, joka palvelee Norjan teollisuutta kaikessa alumiinin, metallien, muovien, ruostumattoman teräksen, erikoisteräksen ja titaanin puolivalmiisiin tuotteisiin liittyvässä. Purso tuottaa Astrupille erikoisprofiileja heidän asiakkaitaan varten.

Purson ja Astrupin yhteistyö alkoi jo vuonna 2004. Se alkoi yhdellä profiililla, mutta on kasvanut aidoksi kumppanuudeksi vuosien saatossa. Nykyään Purso on Astrupin tärkein räätälöityjen erikoisprofiilien toimittaja – viime vuonna yritykset saavuttivat tähän mennessä suurimman yhteistyövuotensa.

– Se on ehdottomasti win-win-tilanne, joka hyödyttää meitä molempia. Astrupilla on omalla alallaan vahva ja tunnettu tuotemerkki, kertoo Purson profiilien ja komponenttien myyntijohtaja Pekka Myllykangas.

Saumaton suunnitteluprosessi

Yritykset työskentelevät suunnitteluprosessissa tiiviisti yhdessä tuottaakseen jokaiselle asiakkaalle täysin räätälöidyn profiilin heidän henkilökohtaisen visionsa ja tarpeidensa perusteella.

– Kumppanuudessamme on hienoa se, että Astrupin ihmiset ovat todellisia ammattilaisia. Heidän asiantuntemuksensa, prosessiymmärryksensä ja kykynsä osallistua suunnittelutyöhön vähentävät meidän resurssiemme tarvetta ja nopeuttavat prosessia huomattavasti. Näin pystymme tarjoamaan asiakkaille ratkaisuja nopeasti ja tehokkaasti, Myllykangas toteaa.

Luottokumppani auttaa vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin

Purso on pystynyt auttamaan Astrupia vastaamaan asiakkaidensa haasteisiin hyvin konkreettisella tavalla. Astrup sai aikoinaan kyselyn potentiaaliselta asiakkaalta melko vaikean, hyvin ohutseinäisen profiilin tarjoamisesta. Kyseltyään toimittajiltaan Astrupille selvisi, että Purso oli ainoa, joka oli halukas yrittämään sen valmistamista; muut toimittajat pitivät sitä mahdottomana. Purson onnistui kuitenkin tuottaa profiili menestyksekkäästi – ja Astrup sai kyseisestä yrityksestä itselleen erittäin merkittävän, pitkäaikaisen asiakkaan.

– Otimme siinä pienen riskin, ​​mutta se kannatti. Se on tarjoamaamme lisäarvoa: teemme kaikkemme ollaksemme Astrupille ­kumppani, johon he voivat luottaa – heittivätpä heidän asiakkaansa heille minkä tahansa haasteen, Myllykangas kertoo.

Yhteistyö ei lopu asiakasprofiileihin. Purso pystyy tarjoamaan kattavaa palvelua ​​pintakäsittelystä prosessointiin, kuten työstöön, taivutukseen ja hitsaukseen. Nedal Aluminiumin kaupan jälkeen Purso on valmis vastaamaan Astrupin asiakkaiden tarpeisiin entistä paremmin tarjoamalla nykyistäkin suurempia profiileja.

Loistava kumppanuus syntyy viestinnästä ja yhteisistä arvoista

Avaimet onnistuneeseen kumppanuuteen ovat hyvä viestintä sekä yhteisten arvojen ja mentaliteetin jakaminen. Kumpikaan yhtiö ei hae pikavoittoja, vaan pyrkii rakentamaan pitkäaikaisia ​​asiakassuhteita. Sekä Astrupin että Purson toiminta perustuu pitkäikäisyyteen, luotettavuuteen ja läpinäkyvyyteen.

Molemmat osapuolet ovat erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön ja kertovat sen toimineen hienosti.

– Alumiinitoimittajassa arvostan eniten nopeaa ja täsmällistä vastausta, jotta voin vastata asiakkaiden lähettämiin kyselyihin. Lisäksi Purson kanssa on erittäin helppo työskennellä, he ovat erittäin joustavia ja käytännöllisiä. He ovat aina valmiita kokeilemaan ja keksimään ratkaisun mihin tahansa ongelmaani, Astrupin alumiiniprofiilien tuotepäällikkö Ola Berntsen tiivistää.