Kempowerin pikalatauslaitteissa luotetaan Purson valmistusteknologiaan

Suomalainen Kempower on sähköajoneuvojen pikalatauslaitteiden ja -ratkaisujen valmistaja ja tarjoaja. Kempower suunnittelee, valmistaa ja myy sähköajoneuvojen, sähköalusten ja -veneiden tasavirtapikalatauslaitteita. Maailmankuuluissa latauspisteissä tarvitaan pitkälle jalostettuja alumiiniprofiileita, jotka Purso toimittaa. ”Purso on kotimainen, laadukas ja kilpailukykyinen toimittaja”, summaa Ari Nurminen, Senior R&D Engineer (Kempower).

Tekninen suunnittelu ja tuotekehitys yhdessä asiakkaan kanssa

Kempowerin ratkaisuvalikoima kattaa niin henkilöautojen, laivojen kuin raskaan hyötyajoneuvoliikenteenkin pikalataustarpeet. Tarpeet ovat siis moninaisia, ja siksi Purson kokemus ja tekninen asiantuntemus ovat olleet hyödyksi. Ideaalit ratkaisut alumiinirunkoisiin satelliitteihin ovat syntyneet tiiviin tuotekehitysyhteistyön tuloksena, kertoo asiakkuudesta vastaava Pekka Myllykangas, CSO.

Ari Nurminen (Senior R&D Engineer, Kempower) kehuu saumatonta yhteistyötä Purson kanssa:

– Asiakaskohtainen räätälöinti onnistuu Pursolta varsin nopealla aikataululla, ja olemme saaneet tukea suunnitteluvaiheessa ja muutoksien hallinnassa.

Teknisten haasteiden ratkaiseminen innostaa pursolaisia. Paras tuoteratkaisu syntyykin, kun komponentin suunnittelussa yhdistyvät asiakkaan tarve ja osaaminen sekä Purson kokemus ja ammattitaito.

Yritysvierailulla myyntiväkemme pääsi tutustumaan Kempowerin tuotantoon ja hankintapuoleen ja oppimaan uutta viimeisimmästä latausteknolgiasta. (2023)

Alumiinin jatkojalostus on Purson vahvuus

Purson erikoisosaamista ovat muun muassa alumiiniprofiilien muototaivutukset, koneistukset ja pintakäsittelyt. Nurminen kehuu Purson kykyä tehdä Kempower Satellite -laturien profiilit ”mittatarkasti ja asennusvalmiiksi jalostettuina”.

Purso vastaa koko monivaiheisesta ketjusta: ensin Kempowerin latauslaitetta varten pursotetaan alumiiniprofiilit. Seuraavaksi profiili pintakäsitellään anodisoimalla. Kappale koneistetaan helojen asennusta myöten valmiiksi; esimerkiksi näyttöä varten leikataan aukko. Lopuksi se vielä maalataan, minkä jälkeen osa on valmis kokoonpanoa varten.

Ihmeitä alumiinilla ja sähköllä – kohti vähäpäästöisempää tulevaisuutta

Kempower pyrkii mahdollistamaan puhtaamman ja älykkäämmän tulevaisuuden tarjoamalla korkealaatuisia latausratkaisuja. Myllykangas sanoo, että sitä missiota on ilo olla tukemassa.

– Omasta kokemuksestani voin sanoa myös, että Kempowerin laturit ovat käyttäjänäkökulmastakin markkinoiden parhaita: esimerkiksi niiden käyttölogiikka on pettämätön.