När du letar efter en inhemsk och hållbar armatur finner du den hos Purso. SNEP®-armaturer tillverkas för att passa deras avsedda använding vid Pursos fabrik i Nokia. För att intyga produkters finska ursprung och finskt kunnande har våra SNEP®-armaturer tilldelats Nyckelflaggasymbolen.

Energieffektiviteten hos SNEP®-armaturer börjar redan vid tillverkningsprocessen, eftersom de är gjorda av energi- och resursbesparande återvunnet aluminium. Armaturerna är helt återvinningsbara vilket innebär att efter avveckling kommer deras material att fortsätta leva i nya produkter.

Fördelar med rätt belysning

När du väljer belysningen så att den passar utrymmet kan du uppnå många fördelar.

Bättre trivsel

Belysningen har en betydande inverkan på kundens och de anställdas upplevelse och trivsel i utrymmet. En välplanerad och implementerad belysning ökar trivseln hos de som besöker eller arbetar i utrymmet, oavsett om det handlar om en butik, ett köpcentrum, ett kontor, en fabriksanläggning, ett lager eller en sporthall.

Presentera produkterna på ett attraktivt sätt

En högklassig butiksbelysning lockar kunderna att göra inköp. Belysningen kan användas för att rikta kundens blick och framhäva produkternas bästa sidor. De mångsidiga belysningslösningarna kan anpassas efter olika butikers behov, från en jämn och stark belysning i köpcentrum till en mer unik specialbutiksbelysning där ljuset och skuggorna leker tillsammans.

Förbättra säkerheten

När belysningen är rätt för lokalen säkerställer du trygg och hindersfri rörlighet, vistelse och verksamhet i lokalen. Risken för arbetsolyckor ökar i dåligt upplysta arbetslokaler, och föråldrade armaturer kan dessutom i värsta fall utgöra en brandsäkerhetsrisk.

Skapa det utrymme och den atmosfär du vill ha

Belysningen påverkar utrymmets atmosfär – hur det ser ut och hur det känns. När det går att justera armaturens effekt och färg enligt behov kan samma utrymme användas många olika ändamål – du kan omvandla till exempel en idrottssal till en arena som används vid sportevenemang som sänds på TV.

Bättre välbefinnande på arbetsplatsen

En fungerande och behaglig belysning förbättrar arbetstrivseln och orken. Belysningen kan användas för att stöda personernas naturliga dygnsrytm, vilket förbättrar de anställdas uppmärksamhet och välmående.

Effektivisera produktionen

En effektiv produktion kräver att arbetsplatsens ergonomi är i skick. En dåligt planerad belysning stör koncentrationen, medan en bra belysning hjälper de anställda att arbeta på ett mer noggrant och effektivt sätt.

Belysning utan bländning

Bländning är en av de värsta nackdelarna med belysning – den stör utförandet av arbetsuppgifterna och kan orsaka trötthet och huvudvärk. Rätt belysning bidrar till en sensoriskt hindersfri miljö. En belysningsdesign och -lösning som lämpar sig för utrymmet säkerställer att belysningen är behaglig och stöder aktiviteterna som sker i utrymmet.

Minska ditt koldioxidavtryck

För att uppnå verklig koldioxidneutralitet räcker det inte med att man tar hänsyn till energieffektiviteten; man måste också beakta armaturens material. Huvudmaterialet i Pursos armaturer är återvunnet aluminium, vars produktionsprocess använder till och med 95 % mindre energi än produktionen av primäraluminium.

Stöd nordiskt kunnande och arbete

SNEP® armaturer identifieras genom Nyggelflaggasymbolen. Pursos armaturer är designade och tillverkade i Finland. I tillverkningen utnyttjas återvunnet aluminium från vårt eget smältverk och de bästa komponenterna, varav en stor del kommer från inhemska och nordiska leverantörer och underleverantörer. När du väljer Pursos högkvalitativa SNEP®-armaturer stöder du samtidigt finskt och nordiskt kunnande och arbete, vilket gynnar oss alla.

Din guide för att välja belysning

SNEP® MODE C SNEP® MODE CR SNEP® MODE S SNEP® Mode R SNEP® MODE P SNEP® MODE X SNEP® MODE S SNEP® MODE S SNEP® Mode CT SNEP® LINEAR S SNEP® LINEAR S+ SNEP® LINEAR SI SNEP® LINEAR SR SNEP® LX SNEP® Novem SNEP® Aari Advanced panel
Offentliga lokaler x x x x x x x x x x x x x x x
Affärer x x x x x x x x x x x
Köpcenter x x x x x x x x x x
Hälso- och sjukvård x x x x x
Skolor x x x x x x
Kontor x x x x x x
Industriell x x x x x x x x x x x x x
Logistik x x x x x x x x x x x
Sportanläggningar x x x x x x x
Parkering x x

Produkterna i tabellen är rekommendationer från Pursos sortiment

PLANERAR DU NY BELYSNING? Pursos SNEP® erbjuder ett så gott som oräkneligt antal olika möjligheter för att lösa belysningsbehoven.

Testa SNEP®-produktväljaren, som gör planeringen lättare än någonsin.

Gå till produktväljaren
Kauppakeskus Ratinan Valaistus

Vi fick utmärkt kundservice, från försäljning till teknisk rådgivning och logistik. Pursos starka teamtänk syns i allt. Vid Purso är allt arbete samarbete. Utan tvivel den bästa samarbetspartnern.

– Juha Auvinen, verkställande direktör, Keraneon Oy