Avant-pienkuormaajat valmistuvat Purson valaistuksessa

Avant Tecno Oy valmistaa maailman monipuolisimpia pienkuormaajia, joita käytetään sekä ammateissa että yksityistalouksissa ympäri maailman. Teollisuusyrityksen tuotteet valmistetaan alusta loppuun Ylöjärvellä, missä tuotanto- ja toimistotyötä tukevat Purson valaistusratkaisut.

Pirkanmaalaiset perheyritykset yhteistyössä

Sekä Purso että Avant Tecno ovat perinteikkäitä pirkanmaalaisia perheyrityksiä, jotka tuovat alueelle paljon työpaikkoja ja hyvinvointia. Valaistusratkaisua mietittäessä lähituottajan valinta ei kuitenkaan ollut itsestäänselvyys, kertoo Avant Tecnon kiinteistöpäällikkö Olli Mäkinen:

– Se, että projektissa tarvittava tuki ja itse valaisimet sijaitsevat maantieteellisesti lähellä, ei yksinään riitä. Itse tuotteiden on oltava huippuja, ja Pursolla ne ovat. Paikallisuus on siihen vain mukava lisä.

Purson teollisuusvalaisimet tukevat monia työvaiheita: pienkuormaajat valmistetaan Ylöjärven tiloissa teräslevyjen laserleikkauksesta alkaen aina maalaukseen ja lopputuotteen kokoonpanoon saakka. ”Avantit” ovat tunnettuja korkeasta laadusta ja monipuolisuudesta: työlaitteita on yli 200 erilaista. Monitoimikuormaajat soveltuvat muun muassa kaivamiseen ja kuljettamiseen sekä maatalous-, metsä- ja puutarhatöihin.

– Hyvässä valaistuksessa esimerkiksi mahdolliset pintavirheet havaitaan jo valmistusvaiheessa, joten kyllä laadukas valo tukee tuotteidemme korkeaa laatua, toteaa Mäkinen.

Purson valaistuksen aluemyyntipäällikkö Tuomas Arha, Avant Tecnon kiinteistöpäällikkö Olli Mäkinen ja sähkötöiden johtaja Jari Mäkelä tarkastuskierroksella.

Teollisuusvalaisimet alati laajeneviin tiloihin

Avant Tecnon toiminta on kasvanut ja kansainvälistynyt vuosikymmenien aikana. Esimerkiksi maahantuojia yrityksellä on kymmenissä maissa ja myyntiyhtiöitäkin useita ympäri maailman. Tuotantovolyymien on täytynyt kasvaa mukana, ja Ylöjärvellä lisätilan tarvetta onkin ollut useasti. Kiinteistöpäällikkö Olli Mäkinen kertoo, että vuosien varrella on levittäydytty ensin tontin sallimissa rajoissa ja sitten jo jouduttu ostamaan tiloja naapuriltakin: rakennuskannassa on kerrostumaa monelta aikakaudelta.

Purson valaistuksen aluemyyjä Tuomas Arha toteaa, että Avantin valaistustarina on teollisuussegmentissä tyypillinen: Ensin hankitaan teollisuusvalaisimet johonkin halliosaan. Se herättää huomaamaan vanhojen tilojen valaistuksen heikkolaatuisuuden – esimerkiksi valoteho on heikko ja energiaa kuluu monin verroin enemmän verrattuna uuteen. Lopulta vaihdetaan kaikki valaisimet hyväksi todettuun.

– Avantillakin perinteisiä loisteputkivalaisimia on vaihdettu useassa erässä Purson nykyaikaisiin led-valaisimiin, sanoo Arha.

Paras ratkaisu onkin vaihtaa koko valaisin: vanhat loisteputkirungot ovat tyypillisesti jo elinkaarensa päässä eikä loisteputkivalaisinta ole alun perin suunniteltu led-putkelle.

Koska valaistava tila suunnitellaan asiakkaan vaatimusten mukaan, valaisimien määrä pystytään optimoimaan, Arha kertoo:

– Avant Tecnolla valaisimien määrä väheni uuden valaistusratkaisun myötä.

Laadukkaat teollisuusvalaisimet tukevat pikkutarkkaa työtä.

Uudet teollisuusvalaisimet maksavat itsensä takaisin

Sähkötöiden johtaja Jari Mäkelä kertoo, ettei ikävöi aikoja, jolloin kierteli Olli Mäkisen kanssa sammuttelemassa valoja energiansäästön saavuttamiseksi. Valaistuksen ohjattavuus takaa, että valoa on siellä, missä sitä tarvitaan. Esimerkiksi Avantin logistiikassa hyllyvälivalo syttyy liiketunnistimella eikä pala turhaan. Valojen himmentäminen ja muut säätömahdollisuudet lisäävät työmukavuutta ja säästävät energiaa.

– Siinä missä vanha valaistus kulutti yhdessä hallissa 36 kW, uusi SNEP®-valaistus kuluttaa siitä kuudesosan, 6 kW. Kun valaistavaa hallipinta-alaa on kymmeniä tuhansia neliöitä, uusi valaistus maksaa nopeasti itsensä takaisin, huomauttaa Mäkelä.

Loisteputkeen verrattuna ledit ovat myös pitkäikäisiä ja ympäristöystävällisiä. Lisäksi led-tekniikan ansiosta myös lämpökuorma on pienempi, eikä valossa ole haitallista UV-säteilyä.