Purso Groupille osuus CityChargesta

Talouselämä uutisoi 20.10. ”ihmepylväistä”, joissa voi ladata autoa ja joihin voi asentaa myös 5G-tukiasemia.

Purso Group on ostanut vähemmistöosuuden hollantilaisesta CityCharge BV:stä.

CityCharge on kehittänyt yhteistyössä Purso Groupiin kuuluvan Nedal Aluminium BV:n kanssa alumiinisiin valaisinpylväisiin integroidut latauspisteet, joissa hyödynnetään olemassa olevaa julkista valaistusinfrastruktuuria. CityChargen älykkäiden ja turvallisten latauspisteiden avulla tiheään rakennettujen kaupunkialueiden teiden varsille ei tarvitse rakentaa erillisiä sähköautojen lataustolppia ja niihin liittyvää infrastruktuuria. Lisäksi CityChargen latauspisteet ovat kauniita ja sopivat mainiosti kaupunkikuvaan.

Yhteistyö edistää älykkäiden kaupunkien kehittämistä ja ilmastotavoitteita

CityChargen ja Nedal Aluminiumin yhteistyö edustaa strategista ja loogista askelta kohti kestävää tulevaisuutta. Kaupan myötä pystytään integroimaan CityChargen EV-latausratkaisut osaksi Nedalin alumiinisia valaisinpylväitä. Tämä yhteistyö tukee myös YK:n ilmastosopimuksen asettamia ilmastotavoitteita.

Nedalin materiaaliteknologinen osaaminen ja CityChargen ymmärrys sähköajoneuvojen käyttäjien tarpeista tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden sähköajoneuvojen latausratkaisujen innovointiin. Nedalin ja CityChargen yhteistyön myötä syntyy paitsi turvallinen valaisinpylväs, jossa on kaksi latauspistettä, myös innovatiivinen latausratkaisu, jossa on mahdollista hyödyntää myös muita älykkään kaupungin tekniikoita, kuten sähkön siirtämistä ajoneuvosta sähköverkkoon tai kuorman tasapainottamista. Lisäksi näihin valaisinpylväisiin on mahdollista sijoittaa mm. matkapuhelinverkkojen 5G-tukiasemia.

CityCharge BV:

CityCharge BV on keskittynyt älykkäiden, kestävien ja käyttäjäystävällisten latausratkaisujen kehittämiseen sähköajoneuvoille hyödyntäen olemassa olevaa julkista valaistusinfrastruktuuria ja muita julkisia kohteita. CityCharge on tuonut markkinoille alumiiniseen valaisinpylvääseen integroidun kahden pistorasian latauspisteen, joka voidaan turvallisesti ja helposti asentaa katuvalaisimeen.