Belysningsfokus på håprodukter: Purso belysning i SIM Finlands logistikhall

Purso belyser faciliteterna för hårvårdsföretaget SIM Finland. Faciliteterna, med en yta på 8 175 m2, blev färdigställda i Ylöjärvi år 2019. Komplexet är resultatet av ett lokalt partnerskap: både belysningsspecialisten Purso och byggaren Meijou kommer från närliggande områden.

”Belysningen är tillräcklig och jämn”

Precis som Purso är SIM Finland ett familjeföretag som betonar balanserad konsumtion och livscykeltänkande. Energieffektivitet och minskning av koldioxidavtryck står i fokus för de nya faciliteterna. Dessa ansträngningar stöds av SNEP® från Purso ljusarmaturer.

SIM Finland VD Tatu Viherma säger att belysningslösningen har visat sig vara utmärkt:

– Vi har varit mycket nöjda med ljusen. Belysningen är optimal i olika rum: ljusets intensitet och jämnhet är förstklassiga.

Belysningen i rummen är modern och optimerad: till exempel har nästan alla rum rörelsedetektorer för att hålla ljuset av när det inte behövs, säger Viherma.

Lagerbelysningen är ljus och jämn

Byggande för kvalitet och energieffektivitet


När SIM Finlands gamla lokaler, som byggdes under det nya millenniet, blev för små att rymma, kallades Meijou Oy in från Tammerfors för att hjälpa till. Meijou Oy är en pionjär inom facilitetsbyggande och specialiserar sig på högkvalitativa och energieffektiva byggnader. Företaget är specialiserat på högkvalitativt och energieffektivt byggande och har konstruerat olika affärslokaler och industriella faciliteter i Birkaland-regionen och andra delar av Finland, i storlekar som varierar från cirka 2 000 m2 till över 17 000 m2.

SIM Finlands eleganta faciliteter väcker uppmärksamhet.

Meijou Oy projektdirektör Juuso Järvelä var ansvarig för genomförandet och samordningen av SIM Finlands facilitetsprojekt. Järvelä fann det storskaliga projektet mycket intressant:

– SIM Finland krävde olika typer av rum från förvaring och produktion till kontor. Den kunniga kunden visste exakt vad deras verksamhet krävde. Vi kunde kombinera olika typer av rum till en stilfull och funktionell helhet.

När det gäller belysning innebar de exakta kriterierna till exempel att uppnå den överenskomna ljusstyrkan, som varierar från plats till plats, som från produktionsarbetsstationer till lager. Järvelä säger att belysningen också spelade en viktig roll för att uppnå den önskade utseendet för faciliteterna: till exempel skapar ljusen som används i hårsalongen en annan stämning än ljusen i logistiken.

– Vi arbetade nära tillsammans med eldesignern och Purso för att hitta det ideala ljuset för varje plats, med hänsyn till exempel vad den korrekta formen på ljuskonen skulle vara.

Järvelä anser att kvalitet och energieffektivitet driver verksamheten för både Meijou och Purso. För närvarande bygger Meijou A-klassens energifaciliteter som är certifierade med BREEAM- och LEED-miljöcertifikat.

Logistikbelysning på SIM Finlands lokaler i Ylöjärvi

Purso-armaturer är lokala produkter

Meijou var glad att välja lokala energieffektiva ljus med liten koldioxidavtryck, som också passar klientens behov på många sätt. Att vara lokal är en fördel, säger Järvelä, men inte tillräckligt i sig själv:

– Framför allt vill vi göra ansvarsfulla val, vilket innebär att hela livscykeln för ljuset spelar roll från tillverkning till slutet av dess livstid. Lösningarna måste också vara ekonomiskt rimliga. Att Purso är en lokal leverantör är grädden på moset.

Faciliteten används för att tillverka produkter som doftfria schampo och balsam samt hårfärger.

Optimal SNEP®-belysning för alla typer av rum: produktion, logistik, frisersalong…

Purso framställer belysningslösningar för alla typer av faciliteter. SIM Finland behövde ljus för produktionsanläggningar, där kemikalier hanteras, och logistik, där det är viktigt att uppnå optimal belysning mellan lagringshyllorna. Friserskolan gynnas dock av ett mjukare ljus.

Vi har många olika typer av rum med olika belysningsbehov. Purso-ljus fungerar utmärkt överallt.”

– Tatu Viherma, VD, SIM Finland

SIM:s fabrik tillverkar skandinaviska kosmetika från rena ingredienser med solkraft. Alla tekniska produkter är naturligt doftfria

Hårvårdsproducenten har också en egen frisörutbildningsanläggning som stöder produktutveckling och branschutbildning. Medan ett lager till exempel belyses starkt, är ett mjukare ljus bättre här.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on mg-0087-720x480.jpg
SIM Finlands faciliteter innehåller en frisersalong upplyst av Purso-ljus.