Kempower litar på Purso tillverkningsteknik i snabbladdninssystemer

Det finska företaget Kempower är tillverkare och leverantör av snabbladdningsteknik och lösningar för elfordon. Kempower designar, tillverkar och säljer snabbladdare för elfordon, fartyg och båtar. Purso levererar bearbetade aluminiumprofiler för deras världsberömda laddningsstationer. ”Purso är en inhemsk, högkvalitativ och konkurrenskraftig leverantör”, säger Ari Nurminen, Senior R&D Engineer (Kempower).

Teknisk design och produktutveckling i samarbete med kunden

Kempowers produktutbud täcker behoven för snabbladdning av personbilar, fartyg och tunga fordon. Därför är behoven varierade, och Pursos erfarenhet och tekniska expertis har varit ovärderlig. Perfekta lösningar för aluminiumramar till satelliter är resultatet av ett nära samarbete inom produktutvecklingen, säger Pekka Myllykangas, CSO (Purso Oy).

Ari Nurminen (senior R&D-ingenjör på Kempower) har positiva erfarenheter av att arbeta tillsammans med Purso:

– Purso kan göra kundanpassningar snabbt, och vi har fått allt stöd vi behöver under designstadiet och vid förändringshantering.

Att lösa tekniska utmaningar är en inspirationskälla för Purso-medarbetarna. De bästa produktlösningarna genereras när kundens behov och kompetenser kombineras med Pursos erfarenhet och färdigheter inom komponentdesign.

Vårt säljteam gjorde en affärsresa för att se produktions- och inköpsverksamheten samt för att lära sig om de senaste utvecklingarna inom laddarteknologi. (2023)

Ytterligare bearbetning av aluminium är Pursos styrka

Pursos specialkompetenser inkluderar bockning, maskinbearbetning och ytbehandling av aluminiumprofiler. Nurminen berömmer Pursos förmåga att göra profilerna för Kempower Satellite-laddare ”noggrant och förfinat till ett installationsklart tillstånd”.

Purso är ansvarigt för hela flerstegskedjan: först extruderas aluminiumprofilerna för Kempower-laddarna. Därefter behandlas profilytan genom anodisering. Delen bearbetas till sitt färdiga tillstånd, inklusive installation av monteringsdetaljer; till exempel skärs hål för att installera displayer. Slutligen målas den, varpå delen är klar för montering.

Mirakel med aluminium och elektricitet – mot en framtid med lägre utsläpp

Kempower strävar efter att underlätta en renare och smartare framtid genom att erbjuda högkvalitativa laddningslösningar. Myllykangas säger att det är en glädje att vara involverad i förverkligandet av den missionen.

–  Utifrån min personliga erfarenhet kan jag säga att Kempower-laddare är de bästa på marknaden även sett ur användarens perspektiv: till exempel deras driftlogik är felfri.