Purso tukee työntekijöidensä osaamisen kehittämistä – suuri joukko suorittaa tutkintoa työn ohessa

Purso on koulutusmyönteinen yritys, jossa tarjotaan mahdollisuuksia ammatillisten taitojen monipuolistamiseen. Hiljattain Purso onkin tarjonnut työntekijöilleen mahdollisuutta suorittaa tutkintoon tähtäävä koulutusohjelma työn ohessa. Koulutuskumppaninamme toimii Tampereen aikuiskoulutuskeskus TAKK.

Tutkintotodistus alle kahdessa vuodessa työn ohessa

Prosessiteollisuuden ammattitutkinto suoritetaan oppisopimuksella noin 1,5 vuoden aikana. Tutkinto sisältää sekä kaikille pakollisia että vapaasti valittavia opintoja. Kaikki opiskelevat muun muassa turvallista työskentelyä, prosessiteollisuuden tilaus-toimitusketjun ja laadun hallintaa sekä metallien muokkausprosessin hallintaa ja ohjausta. Valinnaisia opintokokonaisuuksia taas ovat esimerkiksi työnopastajan valmiudet sekä varastointiin ja lähetykseen liittyvät prosessit.

Koulutus sisältää lähiopetusta noin päivän kuukaudessa. Lisäksi siihen sisältyy työpaikalla oppimista, itseopiskelua ja henkilökohtaista ohjaamista. Opettajina toimivat sekä TAKK:n kouluttajat että Purson sisäiset asiantuntijat.

Koulutukselle suuri kysyntä – jatkoa luvassa

Purson HR- ja viestintäjohtaja Riikka Helander kertoo, että tutkinto-opiskelijoita olisi ollut enemmän kuin syksyllä aloittaneeseen ryhmään mahtui:

– Suuri kiinnostus osoittaa mielestäni, että meillä on töissä sitoutunutta väkeä, joka haluaa kehittää ammattitaitoaan.

Purso kantaa vastuun työntekijöidensä osaamisen ajantasaisena pitämisestä. Jotta kaikki halukkaat pääsisivät tutkinto-opiskelijoiksi, uusi koulutusryhmä aloittaa edellisen ryhmän valmistuttua, lupaa Helander.