Yli kuuden vuosikymmenen menestystarina

Purson tarina alkoi vuonna 1959, kun kemian insinööri Esko Ollila huomasi, ettei Suomessa yksikään yritys anodisoi pitkiä alumiinikappaleita. Anodisointi prosessina ja alumiini materiaalina olivat Ollilalle tuttuja kellotauluista ja kattilankansista, mutta alan pioneeriksi muodostuva mies näki monipuolisessa materiaalissa piilevän suurempiakin mahdollisuuksia.

Hän päätti vastata kysyntään, perusti Nokian Siuroon alumiinin pintakäsittelytehtaan ja lähti viiden työntekijän voimin valloittamaan markkinoita. Pian toimintaa laajennettiin myös alumiinin pursotukseen – ensimmäinen pursotuslinja käynnistyi vuonna 1974.

Jämptillä tekemisellä kasvuyritykseksi

Yli 60 toimintavuodessa on ehtinyt tapahtua paljon. Nykyisin Purso työllistää lähes 300 ammattilaista ja kansainväliseksi menestystarinaksi kasvaneen yrityksen työn jälki näkyy miltei kaikkialla ihmisten arjessa aina teollisuudesta merkittävien rakennusten julkisivuihin ja valaistukseen.

Vaikka onnistumiset ovat vaatineet myös riskinottoa, on tiukoistakin tilanteista vuosien saatossa selvitty. Asema asiakkaiden luottokumppanina ja alan edelläkävijänä on saavutettu jämptillä ja rohkealla tekemisellä; Pursolainen toiminta perustuu insinöörintarkkoihin faktoihin ja perheyrityksen kulttuuriin, jonka keskiössä ovat avoimuus, yhteistyö ja vastuullisuus.

Paras valinta kumppaniksi – nyt ja huomenna

Alumiinin käytön lisääntyessä myös Pursolla on mahdollisuus kasvaa. Alumiinin ensiluokkaiset ominaisuudet, digitalisaation tarjoamat mahdollisuudet ja kovanluokan osaamisemme muodostavat lyömättömän yhdistelmän. Se takaa, että olemme asiakkaillemme paras mahdollinen valinta kumppaniksi, myös tulevina vuosikymmeninä.

Purso Group

Purso Oy

Purso Oy on Nokian Siurossa toimiva yhtiö, joka suunnittelee ja valmistaa monipuolisia alumiiniratkaisuja teollisuuteen, rakennusten julkisivuihin sekä valaistukseen.

Nedal Aluminium B.V.

Hollantilaisen pursotuslaitos Nedalin vahvuuksiin kuuluvat erityisesti suuret alumiiniprofiilit sekä valaisinpylväiden valmistus.

Purso Alucool Oy

Tervajoella sijaitseva Purso Alucool Oy valmistaa alumiinisia jäähdytyselementtejä sähkö- ja elektroniikkateollisuuden tarpeisiin.

Linjapinta Oy

Siurossa toimiva Linjapinta Oy on erikoistunut alumiinin pintakäsittelyyn, sisältäen ympäristön huomioivan esikäsittelyn ja pulverimaalauksen.

Purson yritysperheeseen kuuluvat myös 

Fennosteel Oy

Fennosteel Oy on Parkanossa toimiva keskisuuri pako- ja ohutseinäputkien valmistaja. Fennosteelin suurimpia asiakkaita ovat autojen maahantuojat ja autotarviketukkuliikkeet.

Purso-Tools Oy

Porissa toimiva Purso-Tools Oy on erikoistunut valmistamaan raskaiden diesel- ja kaasumoottoreiden osia.

PURSO GROUP LUKUINA

 • 1959 Toiminta alkoi
 • 550 Työntekijää
 • 250 M€ Liikevaihto (2022)
 • 60 % Kansainväliset toiminnot
 • n. 50 % Kierrätysalumiinin osuus tuotteista

Vastuullisuus Sertifioitua laatua ympäristön kehittämiseksi

Purso Yhtiöiden ympäristöjärjestelmän tavoitteena on tuottaa toiminnoissa mahdollisimman vähän ympäristökuormitusta, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.

 

Vastuullisuus Pursolla

Matkamme alumiinin ammattilaisena

Purso on yli kuuden vuosikymmenen aikana rakentanut vahvan aseman monipuolisena, kansainvälisesti toimivana alumiiniasiantuntijana. Luja ammattitaito ja suunnitteluosaaminen takaavat lopputuloksen, joka kestää aikaa, käyttöä ja katsetta.

 • 2019 Purso Group osti hollantilaisen Nedal Aluminium B.V. -yhtiön osakekannan. Kauppa kaksinkertaisti Purson tuotantokapasiteetin ja avasi uusia markkina-alueita Keski-Euroopassa.
 • 2016 Purso aloitti ensimmäisenä Suomessa kierrätysalumiinin tuotelinjan.
 • 2012 Uusi anodisointilaitos, vedenpuhdistamo ja biolämpökeskus otettiin käyttöön.
 • 2010
  -Luku
  Uusi liiketoimintayksikkö Purso Lighting Systems suunnitteli ja kehitti älykkään SNEP-valaistusjärjestelmän.
 • 2009 Ensimmäinen pursotuslinja vaihdettiin uuteen ja alihankkijoille rakennettiin yrityspuisto.
 • 2002 Alumiinitehtaan laajennus ja kolmannen pursotuslinjan asennus valmistuivat.
 • 1990
  -Luku
  Pintakäsittelyä uudistettiin pulverimaalauksella ja jatkojalostus sai uudet tilat.
 • 1980
  -Luku
  Alumiinitehdasta laajennettiin kahdesti. Pääkonttori valmistui Siuroon ja sulatto Ikaalisiin.
 • 1972 Purso Oy perustettiin ja ensimmäinen pursotuslinja käynnistyi vuonna 1974.
 • 1959 Purso Yhtiöiden toiminta alkoi Suojapinta Oy:n rakennustöiden (1959) ja anodisoinnin käynnistymisellä (1960).