Kampaamotuotteita maailmalle kirkkaassa valossa: Purson valaistus SIM Finlandin logistiikkahallissa

Purso valaisee hiuskosmetiikkayritys SIM Finlandin tiloja. Ylöjärvelle vuonna 2019 valmistuneiden toimitilojen pinta-ala on 8175 m2.  Kokonaisuus on paikallisyhteistyön tulos: sekä valaisintoimittaja Purso että rakentaja Meijou ovat kotoisin naapuripaikkakunnilta.

”Valaistus on riittävä ja tasainen”

SIM Finland on Purson tapaan perheyritys, jossa pidetään tärkeänä harkittua kuluttamista ja elinkaariajattelua. Uusissa toimitiloissa panostetaan energiatehokkuuteen ja hiilijalanjäljen pienentämiseen. Tässä tukena ovat SNEP® by Purso -valaisimet.

SIM Finlandin toimitusjohtaja Tatu Viherma kertoo, että valaistusratkaisu on osoittautunut erinomaiseksi:

– Olemme olleet valaistukseen varsin tyytyväisiä. Valaistus on optimaalinen erityyppisissä tiloissa: valon määrä ja tasaisuus ovat ensiluokkaisia.

Tilojen valaistus on nykyaikainen ja optimoitu: esimerkiksi lähes kaikissa paikoissa on liiketunnistimet niin, etteivät valot pala turhaan, kertoo Viherma.

Varastovalaistus on kirkas ja tasainen.

Rakentamista laatu ja energiatehokkuus edellä

Kun SIM Finlandin vanhat, vuosituhannen alussa rakennetut toimitilat jäivät pieniksi, apuun tarvittiin tamperelainen toimitilarakentamisen edelläkävijä, Meijou Oy.  Yritys on erikoistunut laadukkaaseen, energiatehokkaaseen toimitilarakentamiseen, ja se onkin rakentanut vuosien varrella Pirkanmaalle ja muualle Suomeen lukuisia liike- ja toimitiloja, joiden koko vaihtelee noin 2 000 m2:n koosta yli 17 000 m2:iin.

SIM Finlandin tyylikkäät toimitilat keräävät katseita.

Projektijohtaja Juuso Järvelä (Meijou Oy) vastasi SIM Finlandin toimitilahankkeen läpiviennistä ja koordinoinnista. Järvelä luonnehtii suurehkon kokoluokan projektia erittäin mielenkiintoiseksi:

– SIM Finlandille tarvittiin monenlaisia tiloja varastosta ja tuotannosta toimistoon. Erittäin asiantunteva asiakas tiesi tarkalleen, mitä heidän tuotantonsa ja muu toimintansa vaatii. Onnistuimme yhdistämään erityyppisiä tiloja tyylikkääksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi.

Valaistuksen osalta tarkat kriteerit tarkoittivat muun muassa sovittua valotehoa, joka on erisuuruinen erityyppisissä paikoissa, kuten tuotannon työpisteillä tai varastossa. Järvelä kertoo, että valaistuksella oli merkittävä tehtävänsä myös siinä, että tilojen ilmeestä saatiin juuri halutunlainen: esimerkiksi koekampaamossa valolla luodaan erilaista tunnelmaa kuin logistiikassa.

– Teimme tiivistä yhteistyötä sähkösuunnittelijan ja Purson kanssa löytääksemme kuhunkin paikkaan ideaalin valaisintyypin niin, että esimerkiksi valokeila oli oikeanmallinen.

Järvelä luonnehtii, että laatu ja energiatehokkuus ovat sekä Meijoun että Purson toiminnan ajureita. Tälläkin hetkellä Meijou rakentaa A-energialuokan rakennuksia, jotka sertifioidaan BREEAM- ja LEED-ympäristösertifikaatein.

Logistiikkavalaistus SIM Finlandin tiloissa Ylöjärvellä

Purson valaisin on lähituote

Meijou valitsi kohteeseen mielellään paikalliset, energiatehokkaat valaisimet, joiden hiilijalanjälki on pieni ja jotka sopivat monessa mielessä tilaajan tarpeisiin. Paikallisuus on valtti, kertoo Järvelä, mutta se ei yksin riitä:

– Ennen kaikkea haluamme tehdä vastuullisia valintoja, ja siinä merkitsee koko elinkaari valaisimen valmistuksesta käyttötuntien loppuun. Lisäksi ratkaisun on oltava taloudellisesti järkevä. Se, että Purso on lähitoimittaja, on plussaa näiden seikkojen päälle.

Tehtaassa valmistetaan esimerkiksi hajusteettomia shampoita ja hoitoaineita sekä hiusvärejä.

Optimaalinen SNEP®-valaistus monentyyppisiin tiloihin: tuotanto, logistiikka, kampaamo…

Pursolla on valaistusratkaisuja monenlaisiin tiloihin. SIM Finlandilla valoa tarvittiin esimerkiksi tuotantotiloihin, joissa ollaan tekemisissä kemikaalien kanssa, ja logistiikkaan, jossa optimaalinen hyllyvälivalo on tärkeää.

Meillä on monenlaisia tiloja, joiden valaistukselliset tarpeet vaihtelevat. Purso-valaistus toimii kaikkialla loistavasti.

– Tatu Viherma, tj, SIM Finland

Simin omassa tehtaassa valmistuu skandinaavista kosmetiikkaa puhtaista raaka-aineista aurinkoenergian voimin. Kaikki tekniset tuotteet ovat luonnollisesti hajusteettomia.

Hiuskosmetiikkavalmistajalla on myös oma kampaajien koulutustila, joka tukee tuotekehitystä ja alan koulutusta. Siinä missä esimerkiksi varasto valaistaan kirkkaasti, tässä tilassa eduksi on pehmeämpi valo.

SIM Finlandin tiloissa on oma kampaamo, jossa on Purson valaisimet.