Alumiinilla on materiaalina monia etuja ja lähes rajattomasti käyttötarkoituksia

Purso suunnittelee ja valmistaa alumiinituotteita ja -järjestelmiä, jotka näkyvät kaikkialla osana ihmisten ja yritysten arkea. Alumiinilla on kiistattomia etuja, kuten sen pitkäikäisyys ja hyvä kierrätettävyys. Siksi se soveltuu hyvin rakentamiseen, jossa vaaditaan yhä useammin dokumentaatiota materiaalien ilmastovaikutuksista. Mihin kaikkeen alumiini taipuu ja missä sitä kannattaa käyttää?

Alumiini on tänä päivänä korvaamaton osa tuotteita ja ratkaisuja. Eikä ihme – pitkäikäinen ja helposti muotoiltava materiaali taipuu moneksi. Alumiiniin saadaan myös näyttävä pinta anodisoinnilla tai maalaamalla. Purso on alumiinin moniosaaja, jolta saat kotimaiset ja vähähiiliset ratkaisut niin korjausrakentamiseen kuin uudishankkeisiin.

Pitkäikäinen materiaali kestää säätä huoltamatta

Suunnittelemme ja valmistamme ratkaisuja julkisivurakentamiseen, oviin ja ikkunoihin.Koko tuotantoketjumme on vastuullinen ja suomalainen, aina omasta sulatosta alkaen. Pursolla on myös kotimainen tuotekehitys, ja räätälöimme kohtuullisilla kustannuksilla esimerkiksi julkisivusäleitä näyttäviksi kokonaisuuksiksi, jotka kestävät pohjoisia olosuhteita.

Erityisesti uuden rakennuksen ylläpidosta halutaan yleensä mahdollisimman helppoa ja energiatehokasta. Vanhan rakennuksen saa puolestaan modernisoitua nykyaikaisilla alumiinituotteilla, jotka kestävät niin suoraa auringonvaloa kuin tuulta ja sadettakin.
Esimerkiksi alumiini-ikkunoiden suosion kasvuun on monta hyvää syytä – alumiinista valmistetut puitteet kestävät kylmiä ja märkiä sääolosuhteita, niitä ei tarvitse kummemmin huoltaa, eivätkä ne vaadi korjausmaalausta.

Purson alumiiniratkaisuja kannattaakin käyttää rakentamiseen silloin, kun halutaan helppohoitoisia, korroosionkestäviä ja ekologisia ratkaisuja, joiden lämmöneristävyys on Euroopan kärkeä.

Kylmä pysyy ulkona ja lämpö sisällä

Purson rakennusjärjestelmätuotteet ovat saatavilla kierrätysalumiinista valmistettuna. ECO-tuoteperheemme on energiatehokkain valinta ikkunoihin ja nostoliukuoviin. Sen energiatehokkaan rakenteen salaisuus on ainutlaatuinen, polyuretaanista valmistettu lämpökatko, jonka ansiosta kylmä pysyy ulkona ja lämpö sisällä.

Alumiinisten profiilijärjestelmien erinomainen toiminnallisuus säilyy kaikissa sääolosuhteissa vuosikymmeniä.
Tuotteita voidaan myös käyttää sähköisesti, avaa ja sulje -sovelluksella. Lisäksi Purson monipuoliset tuotevaihtoehdot jättävät tilaa arkkitehdin visioille. Tuotteiden muotoiluilla ja elementtivalinnoilla voi vahvistaa rakennuksen persoonallista ilmettä.

Tuotteet eivät elinkaarensa päätteeksi muutu jätteeksi, vaan ovat 100 % kierrätettävissä. Alumiinin ehdoton vahvuus onkin sen kierrätettävyys. Alumiini säilyttää kierrätettynä samat materiaalitekniset ominaisuudet kerta toisensa jälkeen. Käyttämällä kierrätettyä alumiinia voidaan säästää jopa 95 prosenttia niin sanotun primäärialumiinin valmistamiseen vaaditusta energiamäärästä.

Purso on kierrätysalumiinin edelläkävijä

Purso valmistaa oman Greenline-kierrätysalumiinin omalla sulatollaan Ikaalisissa. Kierrätysalumiinimme on ilmastovaikutuksiltaan alan huippua (2,29 kg CO2/kg). Ero ilmastovaikutuksessa kasvaa lähes kymmenkertaiseksi, jos vertaa Purson kierrätysalumiinin ja esimerkiksi Kiinassa tuotetun primäärialumiinin keskiarvoja keskenään.

Kierrätysalumiinissa on yleensä mukana sekä käytöstä poistunutta alumiinia että teollisuudesta palautuvaa hukkamateriaalia. Näiden suhteella, valmistusprosessien tehokkuudella ja käytetyllä energialla on merkittävä vaikutus lopputuotteen hiilijalanjälkeen.

Purson kaikille tuotteille on laadittu EDP-ympäristöselosteet, joista voi todentaa tuotteiden ympäristövaikutukset. Alhaisten valmistuksen aikaisten päästöjen lisäksi rakentamisen tuotteidemme energiatehokkuus on alan kärkeä, joka mahdollistaa matalan hiilijalanjäljen koko elinkaaren ajalta. Olemme Pursolla sitoutuneet puolittamaan toimintamme hiilijalanjäljen vuoteen 2025 mennessä. Alumiinista on moneksi – rakennetaan yhdessä kestävää maailmaa tekemällä alumiinilla ihmeitä.