Ennenäkemätön energiatehokkuus ja palonkestävyys: Purson uudet P94 EI30 ulkopalo-ovet pohjoisiin olosuhteisiin

Uudistettu, ikoninen Turun Scandic Hamburger Börs -hotelli luottaa Purson alumiinisiin rakennusjärjestelmiin. Hotellin uudisrakennuksessa hyödynnettiin mm. uuden P94-ulkopalo-oven lisäksi P50L-valokattoja, lasijulkisivua ja P80 palo-osastoivia sisäovia sekä sisälasiseiniä.

Purso on lanseerannut uudet tehokkaasti eristetyt ulkopalo-ovet. P94-ovien tiivistystapa perustuu Purson menestyksekkääseen LK78X-järjestelmään, ja ovet ovat tiiveydeltään ja toimivuudeltaan huippuluokkaa.

– Uusi ovimalli on markkinoiden energiatehokkain palo-osastoiva ulko-ovi. Pohjoisiin olosuhteisiin suunniteltu P94 säästää energiaa käytön aikana ja on ympäristöystävällinen ratkaisu koko pitkän elinkaaren ajalta, lupaa Lauri Hautanen, Purson rakennusjärjestelmien avainasiakaspäällikkö.

Tehokkaasti eristetty palo-ovi

Sekä paloturvallisuuden että energiatehokkuuden vaatimukset kasvavat jatkuvasti, ja Purson palotuoteperhe kasvaa tarpeiden mukana – ennennäkemättömällä ratkaisulla. Kotimainen P94 ulkopalo-ovi täydentää Purson palotuoteperhettä.

– Paloturvallisuus on yksi keskeisimmistä asioista rakennuksen suunnittelussa. Paloseinään sijoitettavilla ovilla ja ikkunoilla on pääasiassa samat vaatimukset kuin itse seinällä. Uuden oven profiileissa käytettävä polyuretaanipohjainen lisäeriste toimii erinomaisesti niin normaalikäytössä kuin palotilanteessa eikä oven rakenteissa käytetä mitään kosteudelle, pakkasella tai UV-säteilyllä herkkiä materiaaleja, kertoo Hautanen.

P94-ulkopalo-oven U-arvo on jopa alle 1.0 W/m2K. Ovet ovat helposti liitettävissä Purson P50L-julkisivujärjestelmään, ja niihin on saatavilla laaja valikoima ABLOY-lukituksia. Oven valmistusta helpottaa muun muassa uudet kaksiosaiset lasinkiinnikkeet, joiden ansiosta lasitus ja tiivisteen asennus on huomattavasti vaivattomampaa.

– Oven profiilirakenne uusine lämpökatkoineen on erittäin energiatehokas sekä tiiveys ja toimivuus huippuluokkaa myös kaikkein haastavimmissa talviolosuhteissa. P94 profiilit on myös valmistettavissa 100 % kierrätetystä Purso Greenline -alumiinista, Purson omalta sulatolta. Ota yhteyttä ja kysy myös muista palotuotteistamme, sanoo Hautanen.