Julkisivurakentamisen uusi aikakausi on täällä! Kotimaiset elementtijärjestelmät nopeuttavat rakentamista entisestään

Purso on lanseerannut uudet elementtijärjestelmät, jotka sopivat yhteen kaikkien runko- ja materiaalityyppien kanssa. Energiatehokas, säänkestävä ja huoltovapaa julkisivuelementti on nopea asentaa, sekä kestää aikaa ja katseita vaativissakin olosuhteissa.

– Uudet julkisivuelementtijärjestelmät on suunniteltu, testattu ja valmistettu Suomessa, kestämään pohjoisia olosuhteita. 100 % kotimaisella tuotteella saat kerralla viimeistellyn ja ekologisen lopputuloksen suuriinkin julkisivupintoihin, sanoo Lauri Hautanen, Purson rakennusjärjestelmien avainasiakaspäällikkö.

Viimeistelty lopputulos kerralla

Perinteisen elementtirakentamisen haittapuolia ovat muun muassa saumojen määrä, räätälöinnin rajallisuus ja tarkat asennustoleranssit. Pursolla on näihin ongelmiin uusi ratkaisu – pitkälle tehdasolosuhteissa valmiiksi kootut elementit, jotka on helppo kuljettaa, varastoida ja asentaa.

– Työkustannusten osuus on merkittävässä roolissa kaikessa rakentamisessa. Kun tehdasvalmistus ja työmaavaihetta pystytään limittämään, projektin kokonaisaika nopeutuu merkittävästi ja kustannuksia säästyy laadusta tinkimättä, toteaa Hautanen.

Rakentaminen nopeutuu helpon asennuksen ansiosta, eikä elementtien saumoihin jää näkyviin mustia tiivisteitä. Elementeissä käytetään vain laadukkaimpia vastuullisesti tuotettuja materiaaleja ja komponentteja, kuten tiivisteet ja lämpökatkot. Järjestelmään voi kiinnittää koristesäleitä, ja myös lasi- ja umpiosan yhdistelmä materiaaleineen on räätälöitävissä.

– Elementtijärjestelmät ovat valmistettavissa 100 % kierrätetystä Purso Greenline -alumiinista, Purson omalta sulatolta. Purson elementtijärjestelmän tehdasvalmistusaste ja työmaa-asennuksen nopeus markkinoiden korkeimpia. Ota yhteyttä ja kysy lisää, kehottaa Hautanen.

Purson julkisivujärjestelmä tehosti Tuultenristin rakentamista

Toimistotalo Tuultenristi rakennettiin Espoon Tapiolassa pienelle tontille, jonka välittömässä läheisyydessä kulkee liikennettä. Tähän tarpeeseen Purson elementtijärjestelmä P76E sopi loistavasti.

Asiakkaamme Metek Oü:n toimitusjohtaja Erko Karo kertoo Tuultenristi-projektin olleen arkkitehtonisesti vaativa kohde hankalassa paikassa. ”Purson elementtien asennus työmaalla oli kuitenkin todella nopeaa”, hän kehuu.

Lue koko referenssi