Kesätöissä Pursolla – Rinja ja Juho 

Purson kesätyöntekijät Rinja ja Juho ovat työskennelleet yrityksessä aikaisemminkin, viihtyneet hyvin ja tulleet takaisin. 

Purso on Rinja Voutilaisen kesätyöpaikka jo kolmatta vuotta. Kahtena aikaisempana kesänä hän on työskennellyt pursotuslaitoksella ja konepajalla ”tutustu työelämään ja tienaa” -kesäharjoitteluohjelmassa. Kaikki kesätyökokemukset ovat olleet positiivisia:  

– Ennen kaikkea työyhteisö on tosi mukava ja kannustava. Esihenkilöni ovat olleet avuliaita, ja myös työkaverit ovat aina valmiita auttamaan. Pidän tärkeänä myös sitä, että täällä pidetään hyvää huolta työturvallisuudesta: olen ollut töissä alaikäisenä, ja minut on pidetty tarkasti poissa tehtävistä, joihin sisältyy työturvallisuusriskejä.  

Aikaisempien kokemusten myötä hakemiskynnys oli tänä vuonna matala. 

– Edelliskesän pomoni Pekka Mansikkamäki otti helmikuussa yhteyttä ja vinkkasi, että nyt Pursolla olisi juuri minulle sopiva palveluassistentin kesätyöpaikka auki. Pääsinkin nopeasti haastatteluun lähetettyäni hakemuksen. 

Pekka suositteli Rinjaa mielellään: 

– Hän oli hoitanut työnsä aina tunnollisesti ja ripeästi. Tiesin, että tässä on luotettava tekijä.  

Rinja on innoissaan siitä, että on joka vuonna päässyt erilaisiin työtehtäviin. Palveluassistenttina hänen tehtäviinsä kuuluvat vastaanottovirkailijan tehtävät, kuten puhelinvaihteen ja sähköpostiliikenteen hallinnointi. Rinja ottaa vastaan ja kirjaa vierailijat. Lisäksi hän esimerkiksi käsittelee lähtevää postia sekä tekee ajankohtaisia muokkauksia ja päivityksiä Purson sisäiseen intranetiin. 

– Purso on iso yritys, jossa on hyvät mahdollisuudet kartuttaa kokemusta erilaisista työtehtävistä, Rinja kiittelee. 

Vakituinen palveluassistentti Annu kehuu vuolaasti Rinjan kykyä nopeaan oppimiseen: 

– Rinja on todella tomera ja ratkaisukeskeinen. Hän on sanavalmis ja uskaltaa kysyä apua, jos sitä tarvitsee. On mukava jäädä luottavaisin mielin lomalle, kun tietää, että vastaanotto on osaavissa käsissä! 

Juho Toiva teki Rinjan tapaan paluun Pursolle – logistiikkatyöntekijän tuttuihin tehtäviin kesätyöntekijänä. 

– Työskentelen lastausterminaalissa lastaajana. Ajan pääsääntöisesti monitietrukilla, jolla lastataan pitkät profiilit ja valtaosa muistakin kuormista. Välillä käytän myös vastapainotrukkia järjestelyyn ja pienikokoisen tavaran siirtelyyn. 

Juholla on jo noin vuosikymmenen monipuolinen kokemus varastoalalta. Hän oli Purson logistiikkapuolella töissä puolentoista vuoden ajan vuoteen 2022, kunnes aloitti tradenomiopinnot Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Tuttu kesätyöpaikka tarjoaa vaihtelua akateemiselle puurtamiselle: 

– Logistiikassa on loistava työporukka, joten tänne tuntui hyvältä palata. Työyhteisömme toimii: meillä on sujuva keskinäinen kommunikaatio ja yhteinen sävel kaikessa tekemisessä. Joukon toimintatavat joustavat, ja kaikki auttavat toisiaan. 

Logistiikkatyöntekijän 8-tuntinen työaika alkaa joko kuudelta, kahdeksalta tai puoli kymmeneltä aamulla, ja työvuorot vaihtelevat pääsääntöisesti tasaisen syklin mukaisesti. 

– Logistiikkahommissa pääsee kiertelemään tonttia – se on sillä tavalla mukavan vapaata työtä. Pidän vaihtelevista päivistä. Pääsääntöisesti perustyöni etenee siten, että ensin etsin ja merkitsen tavarat sitä mukaa kun toimistosta tulee rahtikirjoja; sitten kerään ne terminaaliin ja lastaan rivakasti heti auton saavuttua.  

Juhon kokemus Combilift-trukin käytöstä onkin Pursolle kullanarvoista: 

– Tällaisia trukkeja ei ole käytössä kaikkialla Suomessa, joten Juhon erikoisosaaminen on eduksi. Hän on taitava Combiliftin käyttäjä ja tekee työnsä ensiluokkaisesti, kehuu tiiminvetäjä Tero Ylinen.   

Juholla on ensimmäinen lukuvuosi tradenomiopintoja takanaan, ja häntä kiinnostavat rahoitus, myynti ja markkinointi. Pursolla on tapana viedä mukanaan: nähdäänkö tuttu trukinkuljettaja kenties vielä Purson myyntipuolella? 

– Enpä pistäisi pahakseni, jos niin joskus kävisi, nauraa Juho.