Koronan ansiosta alumiinialalle ja toiveammattiin

Aiemmin hotelli- ja ravintola-alalla työskennellyt Anniina Moilanen päätyi Pursolle, kun korona vei oman alan työt. ”Rekrytointi-ilmoituksessa kerrottiin, ettei aikaisempaa kokemusta tai alan koulutusta tarvita, vaan kaikki opetetaan työssä. Siksi päädyin hakemaan työpaikkaa led-valaisinten kokoonpanosta ja pääsin.” kertoo Anniina.

Anniina aloitti Pursolla kokoonpanotehtävissä helmikuussa 2021 ja jo vuotta myöhemmin hän työskenteli lukioaikojen unelma-ammatissaan kaupallisen alan assistenttina. Työ ajoneuvotuotteiden myyntiassistenttina sisältää tilausten vastaanottamista ja hallintaa, asiakaspalvelua sekä vähän markkinointia ja messuhommia. ”Työssäni parasta ovat työkaverit ja sopivasti haastavat työtehtävät. Tämä työ on juuri sitä mitä olen halunnutkin tehdä. Todellisuus on myös vastannut unelmaani, mikä on mielestäni harvinaista” iloitsee Anniina.

Tulevaisuuden haaveissa siintää kouluttautuminen työn ohessa

Pursolla kannustetaan kouluttautumaan ja myös Anniina on omassa kehitys- ja tavoitekeskustelussaan keskustellut oman esihenkilönsä kanssa mahdollisuudesta suorittaa kaupallisen alan tutkinto työn ohessa. ”Täysipäiväiseksi opiskelijaksi minusta ei enää ole, se ei ollut minun juttuni, eli työn ohessa. Monesti firmoista mainostetaan, että on mahdollisuus edetä, mutta käytännön esimerkkejä ei ole. Täällä etenemismahdollisuudet ovat todellisia.”

Mitä haluaisit sanoa tuleville pursolaisille?

Anniina kannustaa uusia pursolaisia lähtemään rohkeasti mukaan Purson tarjoamiin vapaa-ajan aktiviteetteihin. Pursolla on monia mahdollisuuksia harrastaa: sulkapalloa, tennistä, padelia, ym. ”Kun uskaltaa lähteä mukaan, tutustuu samalla uusiin ihmisiin.” rohkaisee Anniina.