Maalaamon työnjohtaja Antti: 16 vuotta talossa

Työn monipuolisuus, selkeys ja hektisyys. Perheyritys. Työntekijöiden arvostus. Kaikki nämä ovat vaikuttaneet siihen, että Antti Paavilainen on viihtynyt Pursolla jo 16 vuotta.
”Minun mielestäni täällä arvostetaan työntekijää. Se on myös ehdoton valtti, että Purso on perheyritys. Se on nykymaailmassa hieno asia.”

Pohjakoulutukseltaan Antti on ajoneuvoasentaja. Mutta niitä töitä hän on tehnyt kesätyönä tasan 8 viikkoa. Pursolla sen sijaan hänen uraansa on ollut nousujohteinen. Antti aloitti aikanaan neljän viikon vuokratyöpestillä pursotuslaitoksen pakkaamossa. Sieltä hän siirtyi maalaamoon ja sillä tiellä hän on yhä. Antti on opetellut ja työskennellyt kaikissa maalaamon töissä: automaattilinjan maalarin työssä, käsimaalauksessa, ripustuksessa, pakkauksessa sekä järjestelijän tehtävässä. Muutaman vuoden hän työskenteli työhön osallistuvana tiiminvetäjänä, sen jälkeen tuotantokoordinaattorina, kunnes aloitti elokuussa 2022 lähiesimiestehtävässä työnjohtajana.

”Luulen, että urakehitykseni juontaa juurensa sekä lapsuuteeni että siihen, että olen aina hoitanut työni jämptisti. Olen tehnyt sen mitä on pyydetty ja vähän enemmänkin. Olen kyseenalaistanut asioita silloin kun on ollut tarvetta. Lisäksi olen ollut jo penskasta asti määrätietoinen. Se on kai äidin puolelta perittyä, hän on samanlainen sissi kuin minäkin. Jos jonkun asian aloitan, niin teen se niin hyvin kuin ikinä pystyn enkä luovuta helpolla. Kyllä tässä talossa etenemään pääsee, jos on itsellä halua ja motivaatiota.”

Hyvällä asenteella pääsee pitkälle

Tällä hetkellä Antti toimii maalaamossa työnjohtajana. Hänen työtehtäviinsä sisältyy mm. työvuorojen suunnittelua, työjonojen laatimista, lähimiehenä toimimista ja prosessin valvomista. Uusi työ on tuntunut Antista kiireiseltä, mutta hyvältä. ”En valita vieläkään. Tuleville pursolaisille haluaisin sanoa, että ei muuta kuin tsemppiä ja kovaa työtä. Hyvällä asenteella pääsee pitkälle!”