Purson elementtijärjestelmä tehosti Tuultenristin rakentamista

Viisikerroksinen liike- ja toimistotalo Tuultenristi valmistui Espoon Tapiolaan keväällä 2023.

Toimistotalo Tuultenristi on rakennettu tontille, jossa on vain vähän tilaa ja jossa liikennettä kulkee välittömässä läheisyydessä – myös alapuolella. Tähän tarpeeseen Purson elementtijärjestelmä P76E sopi loistavasti.

Nopea, kustannustehokas ja muunneltava P76E

Elementtirakentamisen mielletään usein soveltuvan lähes yksinomaan korkearakentamiseen. Tuultenristi-projekti on hyvä osoitus siitä, että se sopii loistavasti muuhunkin.

Aluevientipäällikkö Sami Oksanen valottaa elementtirakentamisen etuja: ”Työmaalla käytetään huomattavasti vähemmän aikaa ja laatukin on parempaa, koska työ on tehty niin pitkälle tehtaalla valmiiksi. ” Nopean asennusaikataulun lisäksi mahdolliseksi tulee vähäinen tilan käyttö, sillä nosturin ei tarvitse olla koko aikaa paikalla: ”Karkeasti yksinkertaistaen voisi sanoa, että aamulla tuodaan paketti kerrokseen ja aletaan latoa!” naurahtaa Oksanen. Tuultenristi kohosikin tahtituotannon periaattein.

Purson elementtijärjestelmä P76E koristaa Tuultenristin yläkerroksia (kuva). Rakennuksen pohjakerroksissa on lisäksi käytössä P50L-järjestelmiämme.

Purson tuotekehitys mukana koko projektin ajan

Purson elementtijärjestelmä P76E on kohteen pohja ja perusratkaisu: ”Sitä voidaan kuitenkin räätälöidä ja hienosäätää kohdekohtaisesti”, Oksanen huomauttaa.

Tuultenristi-projektissakin kuultiin asiakkaan toiveita: suunnittelua, testausta ja u-arvolaskentaa on tehty jatkuvasti tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. ”Metek Oü on pitkäaikainen asiakkaamme, ja sekä Pursolta että heiltä oli tässä mukana monialainen tiimi myynnistä tuotekehitykseen”, kertoo Oksanen. Yrityksen toimitusjohtaja Erko Karo kertoo Tuultenristi-projektin olleen arkkitehtonisesti vaativa kohde hankalassa paikassa. ”Purson elementtien asennus työmaalla oli kuitenkin todella nopeaa”, hän kehuu.

Tuultenristissä on myös LK78-sarjan avattavia ikkunoita, jotka yhdistyvät kauniisti elementtijärjestelmään.

Keskiössä kestävä rakentaminen ja rakennus

Tuultenristille haetaan LEED Gold -ympäristösertifikaattia. Kestävän kehityksen periaatteet ovat ohjanneet koko projektia materiaali- ja työtapavalinnoista kierrättämiseen. Projektin tähtäimenä on kestävä ja energiatehokas toimitila. Rakennuksen CO2-päästaso on laskettu jo rakentamisen alussa, ja sitä on seurattu jatkuvasti. (lähde: YIT)

Alumiini on energiatehokas rakennusmateriaalivalinta. Purso on sitoutunut energiatehokkuuteen solmimalla energiatehokkuussopimuksen jo vuonna 2016.

Viimeistelty julkisivu nopeasti

Julkisivurakentamisen uusi aikakausi on täällä! Purson uudet elementtijärjestelmät sopivat yhteen kaikkien runko- ja materiaalityyppien kanssa. Energiatehokas, säänkestävä ja huoltovapaa julkisivuelementti on nopea asentaa, sekä kestää aikaa ja katseita vaativissakin olosuhteissa. Rakentaminen nopeutuu helpon asennuksen ansiosta.

Lue lisää

Projektissa mukana olleet tuotteet