Joensuun Tokmannin Valaistus

Purso SNEP Valaistusjärjestelmät toteutti Joensuun Tokmannin uuden energiatehokkaan valaistuksen. Investointi maksaa itsensä takaisin kahdessa ja puolessa  vuodessa. Käyttökustannukset ovat alhaiset, ja huoltovapaat valaisimet tuovat merkittäviä säästöjä myös huoltokustannuksissa. Myymälässä on tasalaatuinen valaistus, jonka tasoa voidaan muunnella. Valaisun yleisilme saatiin raikkaammaksi puhtaalla 4000 kelvinin värisävyllä.

Lopputuloksena oli koko myymälän yleisilmeen parantuminen, myynnin kasvu sekä viihtyisyyden ja työviihtyvyyden lisääntyminen. Uusittuun tavarataloon asennetut SNEP Linear SR -valaisimet ovat yksilöllisiä projektituotteita, joiden valo- ja asennustekniset yksityiskohdat sovitettiin Joensuun myymälän tarpeiden mukaisiksi.

Valaisinten tehot on säädetty tarkasti tuoteryhmien ja valaistusalueiden mukaan, sillä joidenkin tuotteiden kohdalla valon määrää tiputetaan, jotta kohdevalot tuovat tuotenostot halutulla tavalla esiin. Dali-säätöjärjestelmä tuo joustavuutta valaistuksen erityistarpeisiin. 

Valaistuksen erityisvahvuutena on kiinteistöautomaation kautta tapahtuva etäohjaus myymälään. Sen avulla haluttuja alueita ja ennakkoon luotuja valaistustiloja voidaan joustavasti muuttaa vastaamaan aina kyseisen hetken tarpeita. Oman haasteensa projektiin toi koko asentamisen ajan auki ollut myymälä: puolet myymälätilasta sai olla kerrallaan työn alla.

Aiemmin 930 loisteputkivalaisinta vaatinut myymälä pärjää nyt 470 led-valaisimella.