NAPSU-sälejärjestelmä menestyy Tanskassa

Näyttävä, kevyt ja ympäristöystävällinen julkisivu joka rakennukseen

NAPSU-sälejärjestelmä tarjoaa runsaasti valinnanvaraa uniikin julki­sivun suunnitteluun. Seinien lisäksi järjestelmillä voidaan luoda inspiroivia kuvioita kattoihin, ja sillä voidaan koristella sisä­tilojakin. NAPSU-järjestelmään voidaan integroida myös esimerkiksi lasia ja puuta.

NAPSU on nosteessa design-päääkaupunki Kööpenhaminassa

Tanskassa sälettä käytetään moni­puolisilla tavoilla ja monen­tyyppisiin kohteisiin, kertoo Napsu-tuotepäällikkö Lauri Hautanen.

Kööpenhaminassa ja sen lähi­alueilla näkyy, että Tanska on muotoilun edellä­kävijä – myös Napsu-sälejärjestelmän käytössä. Vihreät arvot ovat pohjois­maisessa rakentamisessa kasvava trendi, kertoo Hautanen:

– Tanskan-kohteet on valmistettu vähähiilisestä Greenline-kierrätysalumiinista.

Rajattomasti käyttökohteita

Suomessa tyypillisimpiä NAPSU-kohteita ovat pysäköinti­talot. Tuote jättää kuitenkin tilaa luovuudelle, ja sen sovellus­kohteet ovat moni­naiset: asuin­rakentaminen, toimitila­rakentaminen ja koristelut. Esimerkiksi uudessa Siltasairaalassa kullan­väriseksi anodisoitua sälettä on käytetty alakatto­rakenteissa, ja 2024 valmistuvassa Kaisantunnelissa sälettä on ala­katossa, vinkkaa Hautanen.

Purso ja VaBe yhteistyössä: tuulettuva Nordic Wall -julkisivujärjestelmä

NAPSU voidaan yhdistää myös Nordic Wall by VaBe -betonielementtiin.

– Alumiinisäle on kulutusta kestävä verhoiluratkaisu, kertoo VaBe Oy:n toimitusjohtaja Markus Lehtinen.

Lue lisää

Kestävä rakentaminen ja rakennus

Suomessakin nykyrakentamista ohjaavat muun muassa BREEAM- ja LEED-ympäristösertifikaatit. Kun tähtäimenä on kestävä ja energiatehokas rakennus, kestävän kehityksen periaattein toteutetaan koko projekti aina materiaali- ja työtapavalinnoista kierrättämiseen. Iäti kierrätettävissä oleva alumiini on loistava valinta rakennusmateriaaliksi.

Alumiini on energiatehokas rakennusmateriaalivalinta. Purso on sitoutunut energiatehokkuuteen solmimalla energiatehokkuussopimuksen jo vuonna 2016.

InLook siirtyi kierrätysalumiinin käyttöön

Purson kierrätetty Greenline-alumiini on kiertotalouden ylivertaisin raaka-aine, jonka kysyntä kasvaa alati. Purso on kierrätettyjen alumiiniratkaisujen edelläkävijä. Oma sulattomme Ikaalisissa sulattaa ja jalostaa alumiinia käytettäväksi uudelleen tuotteiden raaka-aineena. Kokonaan kierrätysalumiinia käyttävä tuotelinjamme on ekoinnovaatio nimeltään Purso Greenline.

Lue lisää